Tag: 夜上海论坛BFK

  • The Layer House / Rubrics Architects

    first_img South Korea Year:  CopyHouses•South Korea Projects The Layer House / Rubrics Architects Photographs:  Andy Hwang Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!© Andy Hwang+ 41 Share Architects: Rubrics Architects Area Area of this architecture project “COPY” 2016 Area:  219 m² Year Completion year of this architecture project center_img “COPY” Houses Photographs The Layer House / Rubrics ArchitectsSave this projectSaveThe Layer House / Rubrics Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/877103/the-layer-house-prime-architecture Clipboard Manufacturers: HANSSEM, Sehwa BrickDesign Team:Jin Kim, Youngwoo Suh, B Kim, Thomas TigheEngineer:Dongyang Consulting EngineersCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Andy HwangRecommended ProductsWoodBruagBalcony BalustradesDoorsAir-LuxPivoting DoorDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaWoodSculptformTimber Click-on BattensText description provided by the architects. We were appointed to design a 4 bedroom house in Yong-in near Seoul. The client had previously lived in a nearby ‘high-rise’ development, and keen to live in a house that providing more space for his children.Save this picture!SchemeThrough our design we wanted to address the lack of interaction present between the family members. The dynamic of people spending more time isolated in their rooms watching TV or working say, was not specific to our Client’s family, but becoming more reflective of modern family living. This leads to a lack of communication and sharing within a family.Save this picture!© Andy HwangOur design intention was to create a house that provided the family with independent space, combined with a strong focus on shared areas. The circulation space would provide the basis of this concept as these areas are used by all members of the house to access the ‘independent rooms’.Save this picture!Ground Floor PlanSave this picture!1st Floor PlanThe circulation space provided a traditional corridor but also became the living room, dining room, kitchen and study, with no walls or partitions dividing the areas. In between these areas, we positioned the ‘independent boxes’ which provided the 4 bedrooms. In order to access these rooms a user first has to pass through the open plan circulation and living areas.Save this picture!© Andy HwangIn placing importance on having large circulation a living areas, and the number of required bedrooms, it provided a challenge to achieve this given the site constraints we had with regard to the volume of the building.Save this picture!SectionSave this picture!SectionTo overcome this challenge, we created a number of ‘layers’ of differing floor levels throughout the house. The ‘independent rooms’ in effect became stacked boxes around the circulation area and in the main, all accessed by a serious of steps. In total there are 8 different floor levels throughout the building, which gave name to the project as the ‘Layer House’. This layered approach provided a unique internal layout which further helped identify the open plan living areas from the private independent rooms, all linked together by the continuous circulation area which formed the core of the house.Save this picture!© Andy HwangExternally black clay bricks, which are more widely used in Korean houses, are used on the elevations where the circulation and living areas are internally. Patterned stacked bricks were used on the main font façade to bring in natural light to the main living room combined with floor to ceiling glass leading to the internal courtyard. Elsewhere a white stucco finish was applied on the elevations where the private independent rooms are positioned, with small square windows providing light to these rooms.  Save this picture!© Andy HwangUpper floors consists of secondary living room, family bedrooms, family library and family music room to be completely family oriented space, while the ground floor is left more inviting to surrounding. This created the hierarchy of interaction where ground floor is trying to interact family with surrounding and upper floors between the family members.Save this picture!© Andy HwangProject gallerySee allShow lessThe Glasshouse / Glen Thomas ArchitectureSelected ProjectsHarim Group Headquarters Building / The Beck GroupSelected Projects Share ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/877103/the-layer-house-prime-architecture Clipboard CopyAbout this officeRubrics ArchitectsOfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSouth KoreaPublished on August 12, 2017Cite: “The Layer House / Rubrics Architects” 11 Aug 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MGlass Finish – FASARA™ Fabric/WashiPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WoodParklex International S.L.Wood Finishes in Landaburu BordaSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetallicsTrimoFire Resistant Panel – Trimoterm FTVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Northlight 40-90°SinksAcquabellaSink – LeviCurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – EvokeChairs / StoolsBassamFellowsSpindle Chair and StoolMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?韩国“层住宅” / Prime Architecture是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more