Tag: 夜上海论坛MJI

  • Residential Building Zug Schleife / Valerio Olgiati

    first_img Year:  Residential Building Zug Schleife / Valerio Olgiati Apartments Save this picture!© Javier Miguel Verme+ 16Curated by 韩爽 – HAN Shuang Share “COPY” Switzerland ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/468287/residential-building-zug-schleife-valerio-olgiati Clipboard “COPY” Residential Building Zug Schleife / Valerio OlgiatiSave this projectSaveResidential Building Zug Schleife / Valerio Olgiati CopyAbout this officeValerio OlgiatiOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsZugResidentialIcebergHousingSwitzerlandPublished on January 16, 2021Cite: “Residential Building Zug Schleife / Valerio Olgiati” 16 Jan 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?空洞住宅 / Valerio Olgiati是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Valerio Olgiati Area Area of this architecture project Area:  13100 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily Projects 2012 Photographs:  Javier Miguel VermeDesign Team:Aldo Duelli, David Bellasi, Liviu Vasiu, Jonas Ulmer, Sara WiedenbeckTotal Contractor:Toneatti AG and dima&partner AGStructural Engineering:Patrick GartmannClient:Consortium ZugSchleife; Peikert-Immobilien AG and 4B Immobilien AGCity:ZugCountry:SwitzerlandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Javier Miguel VermeRecommended ProductsDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalWoodSculptformTimber Click-on BattensWoodBruagBalcony BalustradesWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeText description provided by the architects. Seen from a distance the floor plates projecting from the facade with their elliptical openings look like flying carpets with ornamental borders. For the residents these elliptical openings generate a sense of distance, since they prevent neighbours from seeing into each other’s apartments.Save this picture!© Javier Miguel VermeSave this picture!SectionAt the same time the correspondence between each of these round forms and the individual apartments gives residents a feeling of living alone in a centre. The perception of space changes according to the point of view and the position of the sun.Save this picture!© Javier Miguel VermeThe apartment floor plans are divided into a living area in the west and a sleeping and working area in the east, with bathrooms and wardrobes in between. In spatial terms the balconies form an extension of the living room. This impression is further strengthened by the large elliptical openings.Save this picture!© Javier Miguel VermeSave this picture!© Javier Miguel VermeThe exposed concrete structure is made of red-brown concrete poured in situ. The outer walls are clad with glass panels in the same colour. They appear fragile and light and contrast with the solid concrete structure.Save this picture!© Javier Miguel VermeThe use of the same colour for the cladding and the reflections in the glass blur the clear contours of the heated volume. As a result the elemental appearance of the stone construction is amplified.Save this picture!© Javier Miguel VermeProject gallerySee allShow lessPueyrredón 1101 Building / Estudio Pablo GagliardoSelected ProjectsDeep Gray Apartment / Azovskiy&Pahomova architectsSelected ProjectsProject locationAddress:Zug, SwitzerlandLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share CopyApartments•Zug, Switzerland Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/468287/residential-building-zug-schleife-valerio-olgiati Clipboardlast_img read more